tisdag 25 augusti 2009

Gammel-Helgas blomma

Normala människor ärver möbler och liknande när närstående går bort. Jag ärver växter. Det här är en Kristi Törnekrona som jag fick överta när Makens farmor gick bort. Den växer också så det knakar. Kan det vara något i vattnet här? Törnekronan och jag har inte alltid varit vänner. Den sticker mig när jag planterar om den på våren och den har aldrig varit speciellt snygg. Försökte faktiskt ge bort den till Modern när hon var på besök sist, men hon tackade nej. Skyllde på att hon inte skulle få med den på bussen till Öland. Hmm. Men idag sydde jag en ny ytterkruka till den. Sydde en ytterkruka? Är hon helt galen, kan jag känna att ni tänker nu. Men nejdå, inte helt. Än. Krukan är nämligen i vaxduk. Superenkelt och blev otroligt snyggt. Törnekronan får stanna hos oss i Täby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar