måndag 24 augusti 2009

Rosenhibiscus


När jag beställde fröer i våras så föll jag för denna vackra rosenhibiscus. Den är flerårig men måste övervintras frostfritt. I katalogen stod att den skulle bli 90 cm hög så vinterförvaringen skulle ju inte bli något större problem. Den blev 90 cm. Den blev 130 cm. Den blev 170 cm. Den blev... Äh nu har ni fattat principen, va? Idag klockar den in på 230 cm. And still going strong. Funderar på att klaga hos fröfirman.  Men jag vet inte jag. Det känns lite otacksamt liksom. -Ursäkta mig, men den här plantan växer alldeles för bra. Jag får väl fortsätta använda stegen för att kunna njuta av blommorna. Och vinterförvaringen, den får bli en senare fråga...

6 kommentarer:

 1. Otroligt vacker. Jag fick ju skott ifrån dig så nu väntar jag bara på att den ska blomma.
  I vilken typ av kruka har du din? Och det verkar som du har den inne i växthuset?
  /Halla

  SvaraRadera
 2. Den står i vanlig terrakottakruka. Rätt liten faktiskt. Det kanske är därför den blivit så lång och smal? ;-)
  Ja, den står i växthuset, men jag har en till som står ute på altanen och den är nästan lika hög.
  /Mia

  SvaraRadera
 3. Hmm.... jag ska ju ha en sån! Men vart är den???
  Jag har en annan som jag undrar vad är, synd att det inte går att ladda upp bilder här hos dig ;-)
  Må gott!
  /Halla

  SvaraRadera
 4. Jag slängde mina förra året. Alldeles för höga och jobbiga att övervintra. Har sått nya i år.

  / Mia

  SvaraRadera
 5. Du råkade inte så för många igen? ;-)
  /HS

  SvaraRadera