fredag 2 oktober 2009

Frostiga funderingar


Jaha, så var det dags igen. Frostnätter. Bara för några dagar sedan så tyckte vår minsta kille att det var en bra idé att efter dagis gå hem och hoppa i vattenspridaren. Solen sken ju. Jag tyckte inte det var någon bra idé ändå. Och häromdagen öste haglet ner. Kändes som att någon skrek rakt i örat. -Vakna! Ta in dina möbler och växter! Det är faktiskt höst! Jag har liksom vägrat inse det.

-Nu har vi plockat in våra utemöbler och bommat igen trädgården, deklarerade Grannen i helgen. -Jaha, sade jag och kände mig lika förvånad som om hon kommit och berättat att dom precis klätt klart julgranen. Solen sken ju. Ställa undan möblerna går rätt fort. Men krukorna med frostkänsliga växter. Det är ju så jobbigt att släpa in alla tunga krukor på nätterna och så ut igen på dagen. Olivträdet vet jag överhuvudtaget inte hur vi skall få bort från altanen.

Kommer ni ihåg leken "Kom alla mina barn"? Önskar att leken funkade på mina frostkänsliga växter också. Så jag bara kunde ställa mig i växthusdörren och ropa på dom. -Kom alla mina växter! Och så gick dom snällt in och ställde sig vid värmefläkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar