torsdag 26 november 2009

Adventspynt

Såg ni Ylva Landerholm på TV igår? Missade ni det så kan ni kolla här. Hon hade gjort otroligt vackra adventsplanteringar. Jag blev helt betagen och gick raka vägen till vår lokala plantskola och köpte brudslöja. Så snyggt med den vita brudslöjan till de gröna växterna. Köpte visst några fler hyacinter också. -Men mamma, hur många hyacinter skall vi egentligen ha? utbrast storkillen när han kom hem från skolan. Med missnöjd min gick han runt här hemma och räknade alla. -Varför köper du så många hyacinter? Varför och varför. -Dom är ju så fina och luktar så gott, försökte jag försvara mig. -Och dessutom så kommer dom jag köpte först att blomma snart och då har vi inga som blommar i jul. Och så kan vi väl inte ha det? -Eller hur? fortsatte jag, men då hade han redan tröttnat på mina hyacinter och försvunnit in till datorn.


Jag tycker det är kul att använda arvegods och loppisfynd när jag planterar. Se så fint det blev med en hyacint i pappas gamla fotbollspokal. Bättre att den får stå framme än i ett skåp och samla damm. Runt löken lade jag en krans som jag bundit av vintergröna och brudslöja.


Ett blockljus i en liten skål på fot. Ett loppisfynd från Öland. En silvertråd med pärlor runt ljuset och en fluffig krans av brudslöja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar