torsdag 7 januari 2010

En liten korg. Eller?

Den här lilla korgen virkade jag i höstas. När jag började hade jag faktiskt ingen aning om vad det skulle bli. Jag har oftast inte det. Jag får bara lust att göra något. -Vad skall det där bli? En fruktkorg för en apelsin, eller?! fnissade den skojige maken. Jag slog dövörat till och fortsatte virka. Skrattar bäst som skrattar sist tänkte jag. Det kan ju bli en julklapp till någon. Att ha ett par strumpor i eller så.

Men det blev det inte. Det blev en korg att ha en hyacint i...


...eller lite nötter.Trodde jag. Men minsta killen hade andra planer för korgen. Jag hade visst mumlat något om mössa till gosedjur när jag inte riktigt visste vad det skulle bli av mitt planlösa virkande. Så det blev inte någon korg. Det blev en mössa till kossan. Och handtagen som jag virkade dit med stor möda är ju perfekta att sticka ut ett par koöron genom. Att jag inte tänkte på det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar