fredag 29 januari 2010

Dronker

Jag har sytt två rutiga kompisar till småkillarna. Kärleksdronker. Tycker själv att dom blev väldigt söta och killarna blev glada. Storkillen döpte raskt sin till "Kramis". Lillebror som tycker att storebror är coolast i hela världen ville att också hans skulle heta "Kramis". När det inte gick för sig så döpte han sin till "Kragis".

Det är över tjugo år sedan jag sydde en Kärleksdronk, men det gick rätt bra ändå. Det svåraste var att få in stoppningen i dom små fingrarna och tårna. Mönstret kommer från en butik som förr fanns på Östra Ågatan i Uppsala. Minns inte vad affären hette. Där hade dom mönster utsågade i plywood och man fick själv rita av de delar man ville ha på papper. Väldigt fiffigt.

"Kramis" med svans och tuppkam. Han är sydd av gardinerna som hängde i tvättstugan när vi flyttade in. Tyget till hjärtat köpte jag på Åhléns förra året och fransen hittade jag på Mattssons band, en fantastisk butik på Kungsgatan i Stockholm. Där finns hur mycket band, knappar och fransar som helst. Ett paradis för en pysseltok.

"Kragis" stoppade jag hårt så han blev lite rundare. Sydd av tyg jag hade hemma. Ögonen på båda är broderade med garn från Gammel-Helgas sylåda. Ännu ett arvegods som jag är väldigt glad över. Känns bra att kunna använda det man har liggandes hemma. Cajsa Warg jublar i sin himmel.

1 kommentar:

  1. Fina! De ser kramgoa ut, både "Kramis" och "Kragis" :)

    Rebecca

    SvaraRadera