lördag 27 mars 2010

Doftpelargon

Se så fina blommor min doftpelargon har. Plantan står i en stor kruka och skulle ha skurits ner när jag plockade in den från förrådet, men det blev aldrig av. Den är lång och ranglig, men nu när den blommar så har jag inte hjärta att klippa ner den. Jag tog en stickling från en buske på Rhodos för åtta år sedan så jag vet inte vad det är för sort, men den ser ut som en Dr.Westerlund.

Den brukar bli väldigt stor och blomma hela sommaren. Fick nästan panik när jag förra våren upptäckte att jag inte hade någon planta kvar. Som tur var så hade jag året innan delat med mig av pelargonen till en granne så jag kunde få tillbaka en stickling. Tack Inga-Lill!

1 kommentar:

  1. När det väl blir dags att skära ner så får du mer än gärna lägga undan en stickling till mig.
    /Halla :-)

    SvaraRadera