tisdag 23 mars 2010

Kanna

Körde latmansversionen med min Kanna i år. Jag planterade knölarna i en stor korg förra våren. Korgen stod sedan på altanen hela sommaren. Kannan blev stor och tät och blommade länge. När hösten kom slutade jag bara att vattna och lyfte sedan in korgen i förrådet för övervintring. När bladen vissnat klippte jag bort dom. För några veckor sedan lyfte jag in korgen i vardagsrummet, lade på ett tunt lager ny jord på toppen och vattnade igenom ordentligt. Efter bara fyra dagar började den titta upp! Och den som var så svårväckt förra året. Att bladet som syns på bilden ser lite tuggat ut beror på att jag råkade klippa bort toppen på spetsen när jag klippte bort de torra stumparna från förra året... 

 
Så här fin var Kannan förra sommaren. Knölarna eller jordstammarna fick jag av Chefen. Minns ni honom? Tekniskt sett så är han f.d. Chefen nu eftersom jag bytt jobb. Sist vi hade kontakt sade han att jag kunde få en Änglatrumpet av honom. Undrar om han minns det...

2 kommentarer:

 1. OK, idag har jag gjort samma latmansversion på min Kanna vars knölar kommer från dig. Tack!
  Jag klippte även bort alla vissnade blad först nu så vi får se ifall jag slipper tuggade blad. Gladast blir jag naturligtvis om den vaknar över huvudtaget, med eller utan tuggade blad :)
  /Halla

  SvaraRadera
 2. Ja, den sprider sig Chefens Kanna. Finns även på Öland hos mamma och hennes granne. :-)

  Hoppas din Kanna vaknar som den skall. Jag provar samma latmansversion på mina doftliljor. Där är jag lite mer tveksam om det kommer att funka. Vi får se...

  / Mia

  SvaraRadera