torsdag 18 mars 2010

Lejongapsranka

Nu blommar lejongapsrankan. Den är så fin med sina ljusgröna blad och rosa trumpeter. På sommaren blir den lite tråkig, men då är det så mycket annat som blommar och är fint så det gör inget.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Hittade vägen hit då jag sökte i Google på Lejongapsranka :-)
  Jag har nämligen fått två st. som jag petat ner i min lilla balkonglåda där det redan fanns 3 pelargoner!
  Men nu ser jag ju att denna vackra växt bör vara ensam och klättra uppåt väggarna.
  Men nu blommar den så vackert sååå och hoppas på att kunna spara den till nästa år, men hur? Bor ju i lägenhet och då är det som bekant inte lätt.
  Min gamla goa internetvän Anita Linder som är trädgårdstokig hjälpte mig att hitta namnet...gott med goa vänner via Nätet.
  http://anitalinder.wordpress.com/
  Titta in hos henne vetja, ni verkar besöka samma platser i letandet efter blomster.
  Nu undrar jag var du har din fina ranka på bilden här? I ett inglasat rum eller....
  Ha det så gott och tack för titten!
  Här finns ögongodis i mängder :-)
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej, Agneta!

  Och tack för din kommentar. I år har min lejongapsranka faktiskt inte fått komma ut. Den har blivit lite bortglömd, men den står här i fönstret bredvid mig och jag ser att den börjat blomma igen.

  Den brukar stå i ett svalt förråd på vintern, i fönstret inne på våren och så ute i trädgården på sommaren. När jag bodde i lägenhet så fick den stå i trapphuset på vintern, men den har även överlevt vintern inne i lägenheten. Verkar vara en ovanligt tålig sort. :-)

  Mia

  SvaraRadera
 3. Hejsan, Mia!

  Tack snälla vännen för goda tips:-)

  Men det vete katten om jag ska gräva upp mina Lejongapsrankor ur balkonglådan redan nu och i så fall, ska de då stå i varsin enormt stor kruka?
  Blir för mycket jobb för min värkande kropp tror jag.
  Jag älskar växter, men kan inte så mycket och i en lägenhet är det inte så lätt alltid p.g.a. element, konstant drag fr. gamla fönster anno 1950.
  Jag har lagt ut en länk från min hemsidas dagbok hit till din blogg. Hoppas det är ok.

  Hemsida ja, den har jag haft i 12 år nu och om jag börjar med en blogg, så blir det väl ingen som läser allt jag skrivit på alla mina sidor. Det är visserligen min sida med info. om folksjukdomen Struma som är välbesökt så alla dom andra går väl att skrota.

  Har kikat runt lite här och hoppas innerligt att du får tillgång till husen...minnen förstår jag, men så otroligt kul att få bo i ett hus som ägts av din mammas farfar..hm...tror det var så. Känna historiens vingslag..härligt!

  Tack för all hjälp och jag önskar dig en trevlig och regnfri, helg.
  Göteborg svämmade över i går...

  Kram, Agneta

  SvaraRadera