torsdag 22 april 2010

Hej då, Häcken!

Nu är vi äntligen av med den risiga spireahäcken! Eller, av och av med. Det är vi ju inte riktigt. Den ligger ju fortfarande kvar på tomtgränsen, men uppgrävd. Lyckades till slut hitta en man som vet hur man rattar en minigrävare. Tusen tack för hjälpen, Lelle! När jag ser högen med rötter inser jag ju att vi aldrig hade kunnat få upp buskarna med hjälp av spade och grep, som jag föreslog när jag var riktigt desperat och såg bästa planteringsmånaden susa förbi.

Jag har lite svårt för att gräva upp och slänga växter även om jag inte vill ha dom kvar där dom står. För att döva det dåliga samvetet lite så har jag sparat ett par plantor. Just nu är dom bara nedgrävda i kökslandet, men skall få flytta till stora krukor eller trälådor. Tänkte det skulle bli en liten häck i kruka. Om man sköter om dom så kan dom säkert bli riktigt fina och i sina krukor kan dom sprida sig bäst dom vill.

Nu återstår bara det lilla arbetet med att rensa bort alla rötter, fixa fint rakt planteringsdike med bra jord, handla avenbok och plantera. Äh, det är väl gjort på en kvart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar