tisdag 13 april 2010

Krokus

Krokus är en av mina favoriter. Mycket för att dom blommar så tidigt på säsongen. Finns i många olika varianter och så sprider dom sig gärna. Jag tycker egentligen inte om växter som brer ut sig lite som dom vill, men krokus är ett undantag. Dom får gärna bli hur många som helst.Botanisk krokus i blandade färger.


Jag är nästan säker på att det här är en krokus som heter "Tommasinianus Roseus".


Runt vår doftschersmin, som är rätt nyplanterad har jag satt ned 100 blå botaniska krokus. Ser lite lustigt ut när dom bara kommit upp på en sida, men det beror på att en stor snöhög legat framför och skuggat. Något att komma ihåg till nästa vinter. Inte bygga pulkabacke till barnen framför busken...

Här står Tuppen och tjurar. Jag hade ju lovat att han skulle få stå i ett hav av påskliljor. Har försökt förklara för honom att påskliljorna inte kommit upp än. Jag tycker han ser så stilig ut vid krokusarna, men han är sur. Hå hå ja ja...


Kan det här vara en krokus som heter "Vanguard" kanske. Varför har jag inte märkt dom bättre?


Årets första humla! Han, eller hon tycker också om krokus. Våryr kröp den upp och ned i alla blommorna tills den var alldeles gulpudrad på hela kroppen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar