lördag 10 april 2010

Vårstädat växthus

Idag har jag skurat växthuset. En riktigt grå, kall och tråkig dag. Men alldeles perfekt för att röja i växthuset. Skiner solen så blir det alldeles för varmt och det dammar och ryker när fogsanden skall sopas i. Kändes dock  lite konstigt att behöva klättra över snövallar för att kunna koppla in vattenslangen.

Nyfogat och städat. Imorgon när det torkat upp så skall jag sopa golvet igen och sedan är det bara att flytta in möblerna och pyntet. Tror jag vågar flytta ut olivträdet nu och kanske lite småplantor. Börjar bli så trångt inne i fönstren. Med lite fiberduk och värmefläkt så skall dom nog överleva de kalla nätterna som vi fortfarande har. Hoppas på sol imorgon så vi kan äta födelsedagstårtan i växthuset...

4 kommentarer:

 1. Vilket växthus du har! Så stort och vilka smidiga dörrar... Ska bli väldans roligt att få se hur det kommer att se ut i sommar. Vi ska försöka oss på att bli växthusägare i sommar och det ska bli så kul! Vad brukar du odla i ditt?

  Stackars din lilla buxbom... jag har inte vågat titta under granrisruskorna jag la över mina i höstas ännu. Vill inte se förödelsen!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen.
  /Maken

  SvaraRadera
 3. Ja, växthuset är härligt! Vi har bara haft det i två säsonger så vi är lite nybörjare på växthusodling. Det har mest blivit tomater. Lätt att odla och barnen tycker det är gott och kul att gå ut och plocka små tomater i växthuset. Finns så många olika små körsbärstomater att odla.

  Har provat gurka, men det har inte gått så bra. Paprika, chili, basilika och ampeljordgubbar brukar vi också ha.

  Vi använder växthuset som uterum också så i år skall jag försöka få plats med lite fina blommor också.

  Dubbeldörrarna är toppen. Det är ju mycket som skall bäras ut och in, möbler och växter.

  Lycka till med ert växthusbygge!

  Kram / Mia

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket, Maken! Hur går det med tårtan där ute i köket? ;-)

  / Mia

  SvaraRadera