lördag 1 maj 2010

Singaporefröerna

Kanske någon undrar hur det har gått med fröerna som jag fick från min syster i Singapore? Ömsom vin ömsom vatten kan man säga. Bara tre sorter har jag fått att gro. Här ovanför ser ni små plantor av aubergine och chilipeppar. Vet inget om dom mer än att auberginen skall få runda frukter och att chilipepparn är av sorten "Bird´s Eye" som tydligen skall en av de starkaste som finns. 100 000 - 225 000 på scovilleskalan enligt min vän Google. Undrar vad vi skall göra med den?


Det här är en Tamarind. Fröet jag fick var c:a en cm i diameter och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med det. Jag stoppade bara ner det i en kruka med såjord och efter ett par veckor så hade en krallig liten planta tryckt sig upp genom jorden. Hade fröskalet på sig som en pytteliten störtkruka. Såg verkligen kul ut. Skall bli spännande att se om jag kan få den att överleva och hur stor den kan bli. Där den växer på andra sidan jordklotet kan den bli ett träd på 20 m. Vi kommer kanske inte att få frukt men det kan ju bli ett fint litet träd.  


3 kommentarer:

 1. Halloj, ska du ha aubergine på friland eller i stor kruka?
  /HS

  SvaraRadera
 2. Har inte riktigt bestämt mig. Hade ju hoppats på lite större köksland i år, men snickaren har varit upptagen med att laga datorn. ;-)

  Så det blir nog i kruka. I växthuset om dom får plats annars ute.

  SvaraRadera
 3. Jag satte ut squash, pumpa, salladslök, purjolök mm idag, under fiberduk.... hoppas jag inte varit för snabb... men squashen och pumpan blommar ju redan och verkligen längtade ut...
  Min kanna och dahliorna har fortfarande inte vaknat.... risken är överhängande att de inte klarat sig... *snyft*
  /HS

  SvaraRadera