onsdag 26 maj 2010

Tage Andersen

Förrförra helgen var vi ju i Köpenhamn och frös på Tivoli en hel dag. Dagen efter regnade det så då gällde det att hitta på inomhusaktiviteter. Det blev klädaffär, café, leksaksaffär, Runde Tårn och så på eftermiddagen det allra bästa: Ett besök hos Tage Andersen. Hans butik/museum/utställningslokal ligger på Ny Adelgade alldeles vid Kongens Nytorv.Ett besök där kan jag verkligen rekommendera. Det var pyttelitet, fullt med fina växter, rostiga saker och skojiga fåglar. Trappor och rum hit och dit. Och alldeles alldeles underbart. Magiskt. Ni som har varit där vet vad jag menar. Och ni andra: Åk dit! 


Det var svårt att fota fåglarna som inte ville sitta still. Svårt att fota över huvudtaget, men ni får se en glimt av hur det var i alla fall.


Kanske man skulle försöka forma sin lilla "plättar i luften" till en tupp.


Den lilla innergården var full med träd och växter. Man kom ut genom ett litet runt växthus. Högt uppe på husfasaderna satt hyllor med stora träd.


Inne porlade vatten och fåglar kvittrade.Lustiga fåglar i stora rostiga burar.Så fint. Ville ha alltihop, men hade tyvärr bara lilla plånboken med mig. Ni som inte har en Danmarksresa inplanerad kan se mer av Tage Andersen i sommarutställningen på Gunillaberg i Småland. Utställningen invigs av Tage själv den 27 juni och är öppen alla dagar fram till 29 augusti samt på helger i september. Vi kanske ses där!

2 kommentarer: