söndag 30 maj 2010

Tomater tomater tomater

Vad hände med det jag kläckte ur mig i höstas? Om att jag inte skall ha en massa snigliga växter i växthuset utan sköna möbler och fikastunder istället? Nu är växthuset fullproppat igen. Där trängs jordgubbar, basilika, chilipeppar, miniaubergine, paprika, physalis, blommor och en massa annat. Mest av allt finns där tomater. I alla färger och storlekar. Och det är ju så härligt! Jag njuter av att se allt växa och ser fram emot allt gott vi skall få äta. Men jag vet också att jag i slutet av sommaren är dödstrött på alltihop och säger till mig själv: "Nästa år skall jag inte ha en massa snigliga växter i växthuset..."


Snart dags att provsmaka årets första tomat, busktomat "Tiny Tim".


En okänd tomatsort som jag fått av en vän. Ser ut som någon liten busktomat. Skall vara orange, tror vi. Spännande att se vad det blir...


Första tomaten på vår "Tomatoberry Garden". Jordgubbsformade tomater. Undrar hur dom smakar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar