söndag 23 maj 2010

Vårblommor

Nu är det svårt att hinna med att blogga. Så mycket ogräs att rensa, tomater att tjuva, gräs att klippa och växter att binda upp. Måste ändå visa något av det som blommar i vår trädgård just nu.

Vitt löjtnantshjärta "Alba". Lyser upp i den lite skuggiga rabatten tillsammans med vita och lila tulpaner, vit kantnepeta och lila allium.


Några varianter av lila och vita tulpaner i en mix som heter "Purple Passion Blend".


 
Vit orkidénarciss "Thalia" har flera blommor på varje stängel och doftar gott.


Alliumknopp "Purple Sensation" på väg att slå ut.


Stjärnnarciss "Lemon Beauty".


Tulpan "Portofino".


Petunia "Can Can Cherry Rose" har jag satt i en stor kruka runt en planta rosenhibiscus. Krukan får stå i växthuset tills risken för nattfrost är över. Får se om rosenhibiscusen blir lika hög som förra året...


Vildtulpanen "Little Beauty" är verkligen en liten skönhet men syns nästan inte bland kantnepetan "Walker´s Low".  Har planterat alldeles för tätt i den här rabatten. Måste flytta och dela på lite plantor i höst. I höst skall jag även gräva upp gräsmattan framför växthuset så jag kan plantera min ligusterberså nästa vår. Det har inte hunnits med i år. Köksträdgården som skulle bli lite större får vi också ta itu med i höst eller kanske i sommar. Man är aldrig sysslolös när man har en trädgård.

Det var allt för den här gången. Nu skall jag sätta mig i soffan och se "Trädgårdsfredag" som jag missade i fredags. Det är ett program jag verkligen blir glad av. Vi hörs och ses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar