tisdag 15 juni 2010

Rabattbygge pågår

Nu börjar jag få lite koll på hur jag vill ha det framför huset. Det är en solig södervägg med jord som cement. Inte mycket som jag har fått att trivas där. Men nu får det bli en "Medelhavsrabatt". Kan ju passa bra eftersom rabatten ligger i anslutning till altanen där jag har olivträd, citrusträd och andra solälskande växter. Och två däckstolar som vi nästan aldrig sitter i...Igår fick vi upp armeringsmattorna som skall fungera som klätterstöd till det nya blåregnet. Det är ett amerikanskt blåregn som heter "Clara Mack" och som skall få vita blommor. Härdigt till zon 3 så det skall väl gå bra. Satte det en bit ut från väggen och jordförbättrade. Än så länge växer det och ser bra ut.Det är ju lite glest med växter än så länge. Har satt ut en liten rosmarin som överlevt vintern inne. En stickling från den stora fina uppstammade rosmarinen som däremot inte överlevde vintern inne. Vissa växter lyckas man liksom aldrig med. Har aldrig fått en fuchsia att övervintra heller. Och jag kan inte odla gurka. I år fick jag inte ens fröerna att gro...Stäppsalvian "Schneehügel" planterade jag framför huset redan förra året och den är stor och fin i år.Har man glest med växter får man klämma dit en groda istället. Den här sitter fint bredvid en liten tuva timjan.Pärlhyacint som blommat över. Vacker tycker jag. Brukar sätta pärlhyacint i kruka på våren och sedan när dom blommat över gräver jag ner dom i trädgården. Dom blir bara fler och fler.Lavendel. Kan vara en "Hidcote Blue". Jag har flyttat runt dom så mycket sedan vi flyttade in att jag inte riktigt har någon koll längre på vilken lavendel som står var.


Funderar på om det inte skulle vara fint med en liten låg buxbomshäck runt rabatten. Tog sticklingar hos en vän i slutet av förra sommaren, men det har fortfarande inte kommit några rötter på dom. Borde det inte ha gjort det? Eller? Buxbom är ju lite dyrt att köpa så jag hade hoppats på sticklingarna. Tålamod är inte det jag har mest av när det gäller trädgården. Kanske jag åker bort till Ella Trädgård och köper färdiga små plantor ändå. Ibland vill man ha "instant snyggt" som Pernilla Månsson sade i Trädgårdsfredag.

1 kommentar:

  1. Tack för alla härliga bilder. Jag är lite avis på ert Blåregn. Tror jag har fröer någon stans som inte kom i jorden i fjol, det kanske är dags nu!

    http://magneasblogg.blogspot.com/

    SvaraRadera