måndag 28 juni 2010

Spindellilja

Nu blommar vår spindellilja. Och den luktar inte Wunderbaumgran som pionen utan helt underbart.


 
Jag hade flera lökar i små krukor men nu har jag satt ihop alla i en stor korg. Blev mycket finare så och lätt att bara bära in korgen i förrådet i höst och låta liljan vissna ner.

6 kommentarer:

 1. Hej,

  hur övervintrar du liljan? Har du den planterad i jord och vattnar du den på vintern? Jag har haft några utplanterade i blomrabatten i somras och nu vet jag inte hur jag skall göra. Underbart vackra blommor har den!

  Katarina

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har lökarna i jord och dom får stå kvar i sina krukor hela vintern i ett förråd som håller c:a 12 grader. Viktigt att det är torrt i krukorna. Dom skall inte vattnas förrän till våren när man vill att dom skall börja växa igen.I våras satte jag ihop alla i en stor korg. Enklare att lyfta ut och in så... :-)

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för tipset, håppas jag lyckas få dem att överleva. Så detta veckoslut skall jag plantera dem i en korg och börja utplantera vårlökar istället, för här i södra Finland börjar det bli dags. Härlig blogg du har, njuter av att ta del i andras trädgårdstokerier ;) Skönt att man inte är ensam med denna åkomma.

  Ha en fin höst!
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket! Kul att du gillar bloggen.
  Lycka till med spindelliljan!

  /Mia

  SvaraRadera
 5. Oj jisses vilken fin växt.. Jag har ingen spindellilja själv men min vännina Doris hon har o nu blommar den... Så nu vet jag vilken lilja jag skall hålla utkik efter.. Nu skall jag kika vidare i din blogg. ha de bra!

  SvaraRadera
 6. ska man ta bort döda blommor eller hur ska man göra

  SvaraRadera