torsdag 3 juni 2010

Växtstöd av armeringsmatta

"Armeringsmattor är byggbranschens gåva till oss trädgårdsnördar" läste jag någonstans för ett tag sedan. Och efter att ha byggt ihop ett klätterstöd till vår buskros "Mme Plantier" kan jag bara hålla med. Så snyggt det blev! Om jag får säga det själv. Nu är det bara att vänta på att Madame växer och börjar blomma. Hon har stått och tjurat ett par år, men nu tycker jag det börjar hända saker. Jag slarvade väl vid planteringen förstås.


Vill du ha ett likadant gör så här:

1. Åk till närmaste byggvaruhus. Köp två armeringsmattor c:a 75 x 120 cm. Köp också en billig bultsax att klippa mattorna med. Finns bultsaxar som klipper 0,8 cm för en dryg hundring. Har du inte ståltråd hemma så köp det med.

2. Åk hem. Lasta ur bilen, packa upp din nya bultsax och sätt igång. Armeringsmattorna skall klippas så dom blir två rutor (c:a 30 cm) breda.

3. Sätt dig ner en stund och fundera över vad för något som är 0,8 cm tjockt som din nya bultsax kan klippa. Papper? Luft? I alla fall inte armeringsjärn. På mattan syns inte en repa.

4. Gå tvärs över gatan till grannen och låna en rejäl bultsax som håller vad den lovar. Sätt igång och klipp.

5. Fäst ihop fyra bitar till en liten bur med ståltråd.

6. Klipp av den nedersta tvärpinnen runt om så buren får ben som kan tryckas ned i marken.

Klart!

Det var väl inte så svårt? Om man vill kan man hoppa över steget där man köper en dålig bultsax och köpa en bra bultsax istället. Men det blir mycket billigare att låna av grannen...
4 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är det väl kul med bloggar?! Sitter och googlar på trädgård + armeringsmatta, för att få inspiration och hittar bland annat detta inlägg och därmed också en blogg som åker in på min "favoritlista"!
  Hälsningar Annsofi

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Och tack för din kommentar. Kul att hamna på din "favoritlista". Jag blir så glad att se att någon gillar det jag skriver. :-)

  / Mia

  SvaraRadera
 3. Hej. Äntligen hittade jag det jag sökte - nästan. Jag är ute efter armeringsmattor o nu vet jag var och hur men... vad kostar de ? Ungefär?
  Ps. Jag gillar ditt sätt att skriva. /Gitte

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Och tack så mycket! :-)

  Jag köpte en liten armeringsmatta till "buren" på ByggMax. Den var 0,8 x 1,2 m och kostade c:a 60:-. Stora armeringsmattor har jag köpt på K-Rauta, men jag minns ej vad de kostade...

  Hoppas detta var till någon hjälp.

  /Mia

  SvaraRadera