tisdag 1 juni 2010

Växtstöd

Äntligen står det på plats i trädgården! Växtstödet jag velat ha så länge. Rev ur beskrivningen ur ett nummer av "Allt i Hemmet" för flera år sedan, men inte förrän nu har jag haft tid att snickra det. Superenkelt var det att göra och billigt. Byggt av 25x25 mm ohyvlad furu med ett träklot från Panduro på toppen. Det är egentligen ett rosentorn men jag tänkte att min Klematis "Warszawska Nike" skulle få klättra i tornet. Hoppas det funkar.


Tornet är målat i en ljust blågrå färg som blev väldigt snygg till de lila alliumbollarna som blommar i rabatten nu. Blir nog fint till den purpurvioletta klematisen också.


11 kommentarer:

 1. Supersnyggt! Vad duktig du är!
  Carina

  SvaraRadera
 2. Hej! Letade efter ett växtstöd på google och trillade in på din blogg =) Just ett sådant växtstöd jag drömt om jag också! Du har möjligen inte kvar beskrivningen? Du får gärna maila mig på solstickan[at]hotmail.com

  Ett blomstrande 2011 önskar jag dig =)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tror faktiskt jag har beskrivningen kvar. Jag mailar över den så fort jag hittat den.

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Även jag är intresserad av beskrivningen på det pyramidformade växtstödet om du har den kvar. Min mailadress är karin61@live.se

  GLAD PÅSK! Det verkar bli härligt väder!
  Karin

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag mailar över beskrivningen. Nu vet jag ju var den är.
  :-)

  Glad Påsk till dig med!

  /Mia

  SvaraRadera
 6. Hej

  Vad fint! Jag skulle gärna också vilja ha beskrivningen på växtstödet om det är okej? :-) matilda-nasholm@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Okie. Jag mailar över beskrivningen till dig under dagen.

  /Mia

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag trillade in på din blogg av en händelse och den är HELT underbar! Nu har du åtminstone en läsare i USA. :) Jag är också intresserad av beskrivningen på växtstödet. Jag skulle vara jättetacksam om du mailade den till mig.

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Tusen tack för din härliga kommentar. Den glädjer mig mycket! Kul att du gillar bloggen.

  Nu kan du hitta beskrivningen på bloggen:

  http://www.tradgardstoken.se/2011/05/beskrivning-pa-vaxtstodrosentorn.html

  Lycka till! /Mia

  SvaraRadera
 10. Hej! Vilken härlig blogg!
  Hur går det med klematisen? Trivs den att klättra där?
  Började bygga ett själv i höstats, den står kvar i garaget och väntar på de sista pinnarna! Men efter att ha sett din fina så kanske jag borde sätta fart, det är ju som sagt inte så mycket kvar.... :)

  Med vänlig hälsning, Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du tycker om bloggen. :-)

   Ja klematisen fyller ut hela tornet nu. Man får hjälpa den lite på traven med klättrandet, men annars trivs den bra.

   Det där med att slutföra påbörjade projekt.Har själv material till ett nytt odlingstorn liggandes här hemma. Får se när det blir klart...

   /Mia

   Radera