fredag 30 juli 2010

Närproducerat och giftfritt

Det är en lyx att kunna gå ut i trädgården och plocka tomater. Att bygga växthus är bland det bästa vi gjort. I år satsade jag på många olika sorters tomater. Stora och små i olika färger och former. Jag kan inte påstå att jag känner så stor skillnad i smak på dom olika sorterna, men dom är fina och det blir så härliga sallader med olika sorters tomater.Häromdagen blev det en potatissallad med sparris, rucola och avocado. Över salladen hällde vi en enkel vinegrette. Jättegott!


 
Rödbetorna växer på bra och är goda nykokta med smör och salt.

 

Har tyvärr fått spinn på både miniaubergine och paprika. Skall se om jag kan få bort ohyran från aubergineplantorna, men paprikaplantorna slängde jag faktiskt efter att ha plockat av paprikorna. Dom är goda gröna också. Igår hamnade paprikan tillsammans med vår egen vitlök i en gryta med heta räkor. Kändes helt rätt en så regnig och ruggig dag. Auberginen brukar vi skiva och grilla.


 
Morötter har vi gott om. Fortfarande rätt små men goda. Också dom i olika färger i år. Dom mörklila är fina speciellt när man delar dom och ser att dom fortfarande är orange inuti. Jag struntade i att gallra morötterna i år. Dom blir gallrade automatiskt när vi drar upp en här och där när vi skördar. Som vanligt odlar jag tagetes mellan raderna. Skall funka bra mot ohyra och så är det ju fint också.

1 kommentar:

  1. Vilka läckra bilder du bjuder på. Håller med om att det är en lyx att ha egna tomater. Jag har inget växthus men odlar i uterummet och på filand. Det går bra det också, hinner knappt med att äta dom.

    De mörklila morötterna har jag också. Dom blir snygga att "slanta" i sallad.

    //Anita

    SvaraRadera