fredag 9 juli 2010

Skogsklematis

I år är vår skogsklematis, Clematis Vitalba helt översållad med vita små blommor. Jag planterade den framför altanen våren 2008 och den har verkligen växt sedan dess.


Blommorna ser ut som små snöflingor och sorten heter också "Summersnow" eller "Paul Farges". Kärt barn har många namn...


Den blir egentligen för hög för att klättra på räcket som inte är mer än c:a 150 cm, men det funkar bra att lägga rankorna försiktigt över räcket och binda ner dom på insidan. Funkar jättebra som insynsskydd och den blommar fint på insidan också. Dessutom kan vi då se blommorna från vardagsrummet långt in på hösten.


Den är verkligen en favorit i trädgården och jag funderar på om vi inte kan plantera en någonstans på andra sidan huset också...


5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag hamnade på din blogg för att jag googlade på Skogsklematis.
  Planterade en likadan förra året och den växer så fint så! Kul att se eran som är så stor och fin, då vet jag vad som komma ska!
  Fin blogg du har!
  Hälsningar Sanna

  SvaraRadera
 2. Hej, Sanna!

  Kul att du hittade hit. Lycka till med din skogsklematis!

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Jag var i ett koloniområde i dag och såg en underbar klätterväxt som såg ut som en klematis. Hem och sökte i böcker o på nätet. Nu vet jag att det var en skogsklematis.
  Helt underbar. MÅSTE HA....................

  SvaraRadera
 4. Hej! Precis som Sanna så hamnade jag här via Google. Trevlig blogg och fin clematis hittade jag hos dig :) Vet du om skogsclematis trivs i skugga? Jag funderar på att sätta den som insynsskydd mot grannen men då hamnar den under stora träd.
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hej, Gunilla!

  Kul att du hittade hit!

  Skogsklematis vill helst stå i sol - halvskugga tror jag. Men du kan ju alltid prova. Vår står i full sol och växer så det knakar. Funderar nästan på att klippa ned den lite nästa vår...

  Lycka till!


  /Mia

  SvaraRadera