onsdag 11 augusti 2010

Åland i mitt hjärta......låt mig besjunga dig nuuu. Nej, men allvarligt. Har ni inte varit på Åland så kan jag varmt rekommendera en tur dit. Och då menar jag inte en 24-timmars kryssning. Åk till Eckerö och hyr en stuga på Degersands camping. Borde inte kallas för camping egentligen för den har inte mycket gemensamt med en vanlig campingplats. Här är det naturen som står i centrum. Havet, stranden och klipporna. Inte en minigolfbana så långt ögat når.


Barnen badar, springer på klipporna och samlar små äckliga djur från träden och havet i hinkar. Dom leker faktiskt med pinnar och kottar också. Jag vet. Det låter helt overkligt. Ett annat nöje är att åka med personalen i den lilla golfbilen när dom åker runt och ser till campingen. I år fick dom till och med kocken att knyta av sig förklädet för att ta barnen med på en åktur. Kan man annat än trivas på ett sådant ställe?


En och annan glass slinker också ner för här finns en restaurang med välfyllda glassboxar. Här är utsikten från restaurangens stora veranda. Nedanför verandan ligger också en liten lekplats med ett par roliga båtar och några gungor. Men det är lika roligt att klättra i den stora tallen bredvid. Och under tiden kan vi vuxna sitta kvar och smälta den goda maten i lugn och ro.


Vedeldad bastu vid stranden.
I år hade farbror J med sig sin vindsurfingbräda och alla barnen stora som små provade på att surfa med eller utan segel.


Känner man för att göra en utflykt så är det inte långt till Viltsafarin i Käringsund. Där kan man klappa hjortar, titta på vildsvin och mata strutsar.


Eller så kan man åka till Brandkårsmuseet i Hammarland.


Café Lugn & Ro kan man äta Ålandspannkaka med grädde och sviskon eller hallon. Hur gott som helst.


Där finns också en rolig lekplats.


Och en cool fågel.


I Eckerö Post & Tullhus finns utställningar av många olika konstnärer. Bland annat den här. Archipelago av Alexander Reichstein. Skulpturer av ståltråd och hönsnät på öar av sten. Skulpturerna föreställer människor i olika situationer. Dom fiskar, cyklar, åker rullstol, ligger ner, skriver och mycket annat. Barnens favorit var förstås mannen som står upp och kissar i vattnet.


Själv blev jag väldigt glad när jag hittade den här. En trädgårdstok!


Tillbaka i Degersand igen. I år blev det lite extra roligt då vi hamnade mitt i en filminspelning. Iris heter filmen och den har biopremiär hösten 2011. Kusin S blev tillfrågad om han kunde hoppa in en dag då en av skådespelarna var sjuk. När han fick höra att han skulle sitta i en båt och trilla i vattnet så tackade han nej. Dom här fina badhytterna sattes upp för filminspelningen. Får se om dom står kvar nästa sommar... 

3 kommentarer:

 1. Härliga foton! Och skönt att "token" är tillbaka; det är tomt utan hennes foton och kommentarer!Foton från Singapore Garden Show kommer.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Skönt att vara på banan igen.
  ;-)

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Fantastiska bilder!

  SvaraRadera