tisdag 31 augusti 2010

Den som spar...

Dotter till två smålänningar som jag är så tycker jag det är kul att vara lite sparsam ibland. Passade på att ta hand om liguster när jag klippte häcken i somras. Satte sticklingarna i vatten och efter bara några veckor hade dom fått fina rötter. Nu står dom i plantjord och jag hoppas på att dom skall växa och bli stora och fina. Det är nämligen dom som skall bilda "bersån" framför växthuset nästa år...Sparade också sticklingar när jag formklippte buxbomsbollarna. Hoppas dom också får fina rötter. Tog en massa sticklingar hemma hos en vän förra året. Dom satte jag direkt i jord och det funkade inte så bra. Bara några enstaka som rotat sig. Hoppas det funkar bättre om dom får stå i vatten först. En liten buxbomshäck är ju aldrig fel...


Här i en lucka i kökslandet har jag satt ner småplantor av isop och lavendel. Dom skall få stå här och växa till sig till nästa år då jag skall flytta dom till en mer lämplig plats. Isop tänkte jag sätta som en låg kant runt "Medelhavsrabatten" istället för buxbom. Den går ju bra att klippa och forma till en låg häck. Den som är mamma till dom här små plantorna får däremot växa fritt och fröar glatt av sig. Vilket jag är tacksam för nu. 

1 kommentar:

  1. Visste inte att det var så lätt att ta sticklingar av liguster...ska genast prova själv. Tack för tipset!

    Ha en bra dag

    Mia

    SvaraRadera