onsdag 18 augusti 2010

Solrosor

19:e juni i år satt jag mest framför TV-apparaten och snyftade, men då och då sprang jag ut i trädgården för att fixa en ny rabatt. Jag hade förodlat massor av solrosor men ingenstans att plantera dom. Någon som känner igen sig? Veckorna gick och solrosorna såg inte pigga ut alls till slut. Dom behövde få breda ut sina rötter i jorden och jag ville verkligen ha en solrosrabatt så det var ju bara att sätta spaden i gräsmattan och skapa en ny liten rund rabatt.


I mitten planterade jag dom höga solrosorna.


Runt dom satte jag miniatyrsolros. Jag petade ner fler frö av båda sorterna i mellanrummen och längst ut sådde jag en låg solros, "Garden statement" jag köpte på trädgårdsmässan i Kista i våras. Den har inte blommat än och jag har faktiskt glömt hur den skall se ut, så det får bli en överraskning.


På lillkillens dagis så brukar barnen så solrosor i krukor som dom sedan får ta med sig hem sista dagen innan sommarlovet.  Dom två solrosorna med stor brun mitt sådde han i våras. Jag klämde ner dom i rundeln också. Solrosen han hade med sig hem förra sommaren såg ut så här.


Humlorna gillar också solrosorna. Visst är han söt (om än lite suddig...) med sin fluffiga päls?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar