söndag 22 augusti 2010

Trumpeter & Fanfarer!

Såg just att min trädgårdsblogg igår hade 1-årsjubileum! 21 augusti förra året skrev jag mitt första inlägg på Trädgårdstoken. Här kan man läsa vad jag skrev. Och här också. Eftersom jag inte visste hur det funkade så blev inlägget uppdelat på två...   


 
Och så här ser det ut nu! Eh, va?! Ett år har gått och det är fortfarande inte klart. Faktiskt lite sämre än förra året för nu har vi (läs:jag) bestämt oss för att bredda uppfarten lite och då måste man ju ta bort gräs så man kan lägga plattor. Jorden måste också bort och då måste man ha någonstans att lägga den. Och då kunde jag ju lika gärna passa på att snickra den där odlingslådan som skall avgränsa komposten från övriga trädgården för där kommer det att behövas mycket jord. Då måste jag ju åka till brädgården och handla och så skall brädorna målas innan jag kan snickra ihop den och då måste jag brotta ner min man för att få tag i bilnycklarna och han är rätt lång så det kan bli lite besvärligt. Och färg. Vad vill jag ha för färg på lådan? För måla måste man ju om brädorna inte skall ruttna bort på en gång och köpa tryckimpregnerat skall man ju inte göra....


Under tiden får rosenbågen jag hastigt och lustigt fixade till stå där liksom mitt på gräsmattan. Ser lite konstigt ut. Påminner om  "Broster, Broster!" om ni kommer ihåg julkalendern från 1971. Där stod en dörr mitt på en äng. Tyckte alltid det var så konstigt att dom skulle gå genom dörren när det gick lika bra att gå vid sidan om. Komposten skulle ju fixas också kom jag på nu när jag ser bilden. Vi skall ha två mindre kompostfack istället för de två jättestora. En av dom stora har jag redan rivit och av dom brädorna skall jag snickra en stor låda till äppelträdet jag råkade beställa på plantskolan häromdagen. Vet inte var jag skall plantera det så det får bo i låda så länge...Och här vi en rabatt som behöver hjälp. Här skall läggas kantsten runt och så skall det planteras fina perenner, gräs och buxbom. Tror jag. Måste nog fundera lite på vilka växter jag vill ha här. Vet att jag borde ägna vintern åt det så det blir bra, men jag vill ju plantera nu. I bakgrunden syns den nyplanterade avenbokshäcken som bara blivit rensad och uppbunden halvvägs. Nyss anlände mer markduk, täckbark och bambukäppar så det är bara att slänga sig ut och börja rensa. Under tiden jag rensar så måste jag försöka komma på var jag skall plantera Carmencitarönnen som också slank ner i shoppingkassen häromdagen. Den skulle ju stå lite utanför ligusterbersån jag vill ha framför växthuset. Den har jag inte hunnit med att plantera än så jag får väl ögonmåtta lite. Hmm.Och alla loppis- och auktionsfynd jag skulle fixa till. Det här symaskinsunderredet t.ex. skulle ju få en skiva av betong och bli ett fint bord till altanen. Och köksträdgården skulle bli större och jag skulle lägga plattor framför boden där det ändå ínte växer något gräs. Och hjälp jag har två barn. Vart tog dom vägen?!  
Kanske vän av ordning tycker att jag inte är riktigt seriös i mitt trädgårderande. Det blir lite hipp som happ och här och där och så. Men det mesta brukar ordna sig till slut och det viktiga är ju att man har roooligt! Trumpeter & Fanfarer! Nu kör vi ett år till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar