torsdag 9 september 2010

Exotiska växter

Jag har skapat några nya etiketter till mina inlägg här på bloggen. En av dom är "Exotiska växter". Här kommer de inlägg att hamna som handlar om växter som kommer från Medelhavsområdet, Asien och andra delar av världen. Växter som är lite ovanliga i svenska trädgårdar och som inte riktigt klarar av en vinter utomhus här hos oss. Jag tycker det är lite spännande att se vad man kan få att gro och växa i Sverige även om vinterförvaringen alltid är ett bekymmer. Jag tillhör inte dom som klarar av att odla exotiska växter ute i trädgården utan har mina växter i krukor och korgar som jag tar in på vintern.

En växt som ännu inte fått komma ut i trädgården utan står inne på fönsterbrädan är min Tamarind. I våras sådde jag ett frö som kom i ett brev från min syster i Singapore. Fröet grodde snabbt och plantan växer på bra. Nu är den ett litet träd på 40 cm. Om jag kan få den att överleva vintern så skall den få komma ut i trädgården nästa sommar.


Den har så fina blad som den fäller ihop på kvällen när den går och lägger sig. Jättesött!

Läs mer om hur du kan odla exotiska växter hemma här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar