tisdag 28 september 2010

Höstfägring

Nu är verkligen hösten här. När vi vaknade imorse var gräsmattan vit och bilrutorna frostiga. Skräckblandad förtjusning. Det är ju härligt med höst, men trist när allt vissnar och dör. Men än så länge blommar det i trädgården. Här har vi slingerkrasse "Milkmaid" och buskkrasse "Empress of India" i en ampel på väggen.


Våra tre buskar med amerikanskt blåbär "Northblue" grävdes upp i våras för att göra plats för barnens studsmatta. Bor numera i pilkorgar på altanen och växer så det knakar. Dom verkar trivas bättre i korg än i vår sandiga och näringsfattiga jord. Tyvärr har dom koncentrerat sig på att växa och inte blomma. I år blir det inga blåbär. Men hoppas på många nästa år...


Kantnepetan "Walker´s Low" klippte jag ned i slutet av sommaren och nu blommar den igen. Fin bredvid buskrosen "Golden Eye" och ölandstok "Limelight".


Nej, men vad är det här?! Den här bilden skulle väl inte vara med? Ja ja. Vi blir nog klara med det här någon gång...

 

Kärleksört.


Och så den här finfina som jag inte minns vad den heter. Något på "A..", tror jag. Undrar om den kan överleva vintern i vårt förråd?


Här har vi solrosen "Garden statement". Visst har den en härlig ljusgul färg? Hittade fröerna hos Rara Växter på trädgårdsmässan i Kista i våras.

 
Vår höstflox "Blue Boy" har fått byta rabatt. Hoppas den skall trivas bättre här. Blev fin tillsammans med det smala fackelblomstret "Dropmore Purple" som skymtar i bakgrunden.Slutar med en bild på vår starr, Carex morrowii ”Variegata”. Alltid lika grön och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar