fredag 24 september 2010

Mat i fönstret

Nu har förkylningsbacillerna hittat även till oss. Blir inte mycket gjort i trädgården. Men vi kan trösta oss med att plocka tomater i vardagsrumsfönstret. Klippte ned en planta i växthuset och såg för sent (alltid lite bråttom...) att det hängde en stor klase gröna tomater på baksidan. Jag hängde upp hela grenen i fönstret och det funkar jättebra. Nästan alla tomaterna har blivit gula. Precis som dom skall eftersom det är sorten "Ildi".


I köksfönstret hänger chilipeppar "Bird´s Eye" på tork. Har två plantor i växthuset och dom har hur mycket frukter som helst. Undrar vad vi skall göra med alla? Hoppas på att orka ut en sväng i trädgården idag och sätta vitlök...4 kommentarer:

 1. Vad härligt med mat i fönstret!
  Krya på er nu! / Irene

  SvaraRadera
 2. Mia, jag har också superskörd av denna chilipeppar (som jag ju fick av dig)
  Jag visste inte att de kunde torkas, vad gör du med de sen? Det ser lite kul ut på bilden också eftersom det ser ut som tråden har en magnet i sig som håller chilin på plats.... :)
  /HS

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad jag skall göra med dom när dom torkat. Lägga i en burk? Vet inte riktigt vad jag skall göra med dom färska heller. Vi lagar inte så mycket stark mat. Men dom är ju fina och roliga att odla ändå. ;-)

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Jag har gett bort några till jobbarkompisar... vi som inte gillar så stark mat ska ta bort fröna och använda den röda hylsan.... och snart ska vi prova.... färska då!
  /Halla

  SvaraRadera