måndag 6 september 2010

Nyklippt olivträd

Har gått och tittat på mitt olivträd i flera år nu och tänkt att jag nog borde klippa in det lite. Det hade fått långa och svajiga grenar med väldigt lite blad på. Inte snyggt alls. Dessutom tar det väldigt stor plats i förrådet på vintern. Rädd för att förstöra trädet så har jag bara låtit det vara och det har blivit mer och mer vildvuxet.


Men idag tog jag mod till mig och greppade sekatören. Kollade först med en växtkunnig person på plantskolan så det var rätt tid på året för beskärning av olivträd och fick också lite tips om hur jag skulle klippa. Ja, vad tycker ni? Det blev ju mycket bättre, men jag undrar om jag kanske skulle ha klippt in det mer... 

3 kommentarer:

 1. Wow! Tänk att ha ett riktigt olivträd i trädgården!!! Och fint blev det också efter frisering:) Här hos oss går det inte ens med silverpäron:(
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Tycker att olivträdet fick en vacker form, men hur mycket man kan klippa har jag inte någon aning om. Har aldrig haft ett olivträd
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Tycker det ser bra ut efter klippningen. Jag är ganska hård mot mitt olivträd för att få det så tätt som möjligt. Det grenar sig direkt när man klipper så man behöver inte vara rädda att ta för mycket. Bra att du påminde förresten ... jag måste nog ut med sekatören jag också.

  SvaraRadera