fredag 3 september 2010

Rabattfunderingar

Är tjingtjongandes nöjd med stenkanten jag lade runt en rabatt igår. Vilken skillnad det blev. Nu återstår bara att fundera ut vilka växter jag skall plantera i rabatten. Tänkte faktiskt för en gångs skull planera och skissa lite innan jag rusar iväg och handlar växter och planterar. Inte likt mig, jag vet. Men den här gången känner jag för att göra saker i rätt ordning. Kant runt, planera, plantera perenner och sedan i luckorna peta ner lökar. Det blir ju så mycket bättre då. Har jag hört. 


Den här baljan med fontängroda har stått på altanen på framsidan två somrar i rad nu. Så mysigt att höra lite vattenplask i sin trädgård även om man inte har en riktig damm. Funderar nu på att flytta baljan till rabatten på baksidan istället. Vi är mest på den sidan huset på sommaren och jag tror det kunde bli fint. Framför planket bredvid buxbomsbollen med några fina växter runt. Vad tror ni om det? En växt som jag gärna vill ha i rabatten är stjärnflocka "Buckland". Skall också flytta över rödbladig alunrot och en litet buxbomsklot från en annan rabatt. Resten får jag fundera på till nästa vår. Några förslag?

4 kommentarer:

 1. Blir säkert fint med grodan ute i rabatten....och stjärnflocka är ju en av mina favoriter så det tycker jag absolut att du ska plantera. Har inte sett den sorten du skrev så den ska jag googla på direkt.
  Precis som du så har jag också lite för bråttom när jag ska göra rabatter, man vill så mycket men man märker efter ett tag att man får flytta och möblera om. det är väl därför vi är lite Trädgårsdstokiga lite till mans...

  mvh mia

  SvaraRadera
 2. Mmm, och mitt nya förståndiga jag försvann helt idag när jag var på trädgårdsmässa. Jag skulle ju inte spontanshoppa växter... ;-)

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Hej igen...googlade på din sjärnflocka men fick inget ända napp..??? vilken färg har den?
  / mia

  SvaraRadera
 4. Oops. Det gick lite för fort där. "Buckland" skall det vara...

  /Mia

  SvaraRadera