onsdag 29 september 2010

Var är masken?

-Jag är hungrig! Va?! Trodde ett tag att något av barnen rymt från skola eller dagis. Men nej. Det var Tuppen som kom klivande. -Det finns för lite mask! Vår käre Tupp har varit så lugn och sansad hela sommaren. Han har skrotat omkring här i trädgården och vaktat blommorna. Favoritplatsen har varit framför växthuset mellan isop och lavendel. Men nu har det börjat gnällas igen. Jag sjönk ned på hälarna. -Hittar du ingen mask? Men det finns ju hur mycket mask som helst i jorden. -Ser inga, fortsatte han trumpet.
-Nämen du måste ju krafsa lite i jorden. Med foten. Dom ligger inte uppepå och väntar på att bli mat åt en tupp. -Då blir jag smutsig om tårna, gnällde han. Jag tänker stå här och vänta på att du får upp mask när du sätter lökar. -Du kan inte stå här och hänga över min axel. Då blir jag galen. Gå och titta i kökslandet istället. Där finns massor av mask såg jag när jag satte vitlök häromdagen. Så, sjas! Han traskade motvilligt iväg.


En stund senare när lökarna var nergrävda och jag reste på mig såg jag Tuppen stå i kökslandet. Han hade löst problemet med jord mellan tårna på sitt alldeles egna sätt. Undrar hur mycket mask han får upp med dom där på fötterna?!

2 kommentarer:

  1. Hittade lite skojiga fröer här i Bandar Seri Begawan, när jag handlade mat. Kommer med posten, när jag är hemma i Singpore igen.

    SvaraRadera
  2. Åh, låter spännande! Antar att Bandar Seri Begawan ligger i Brunei?

    /Mia

    SvaraRadera