lördag 2 oktober 2010

Kul med betong

Oj, så roligt det var att gjuta i betong! Man skall ju börja i liten skala, men det hade jag inte tid med. Jag gick rakt på bordskivan som jag ville ha till symaskinsunderredet. Spikade reglar på en
mdf-skiva så jag fick en form som var lagom stor. Sedan var det bara att röra ihop finbetongen med vatten tills det blev som en tjock gröt. Hällde gröten i formen och tryckte ned en bit hönsnät i betongen som armering. Lossade på reglarna efter två dygn men då hade inte betongen stelnat helt så skivan fick ligga ett par dagar till. Den är lite ojämn på undersidan men det syns ju inte...

Bordet står nu på altanen utanför glasdörrarna in till vardagsrummet. Här tänkte jag göra ett fint höstarrangemang med lite växter och lyktor som vi kan titta på när vi sitter i soffan. Olivträdet har fått hjul och rullas in på nätterna. Snart dags för det att flytta in i förrådet. Gräset Pennisetum "Rubrum" som är ett spontanköp från trädgårdsmässan i Taxinge är inte heller härdigt utan får bo inne i förrådet i vinter. Tror det mörka gräset kommer att bli fint tillsammans med en ljusrosa blomma och något silvrigt nästa sommar.


Det blev ett litet fågelbad också. Här fyllde jag en inoljad plastbalja med betonggröt. I betongen tryckte jag ned locket (också det inoljat) från en plastask det varit geléhjärtan i. Några stora stenar behövdes i locket för att hålla det nere i betongen medan den stelnade. Hoppas på att få se många små fåglar bada i det. Nästa betongprojekt blir änglar som skall gjutas i formar jag hittade på Panduro och så skall jag försöka att göra en adventsljusstake. Får se hur det går...

5 kommentarer:

 1. Milda makter, vad pysslig du är!

  SvaraRadera
 2. Nejmen ... så himla fint!!! Gillar verkligen den gamla Huskqvarnan och fågelbadet med hjärtat ... helt fantastiskt. Jag har länge funderat på att börja gjuta i betong och nu har du fått mig riktigt inspirerad.

  SvaraRadera
 3. Tack! Det blev bättre än jag trodde det skulle bli. Och så kul! Det är bara att köra igång, Anita! :-)

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Nämen åh så snyggt! Nu måste jag komma igång med betong, jag som bara längtat men inte vågat. Efter sån här inspiration är det bara att börja!
  /Annica

  SvaraRadera
 5. Tack! Kul om jag kan inspirera till att skapa i betong!
  :-)

  /Mia

  SvaraRadera