onsdag 13 oktober 2010

Ljusstake i betong

Hade ingen aning om att det var så beroendeframkallade att gjuta i betong. Nu kan jag liksom inte sluta. Hjärnan går på högvarv för att tänka ut olika saker man kan göra av betong. Här en ljusstake gjuten i en glassask. Hjärtat har jag böjt till av elefanttråd.


Gjorde ett hål i klumpen där man kan sätta antingen ett värmeljus i fina stenar som här eller ett tjockare blockljus. Ljusstaken går att dekorera på olika sätt genom att knyta band eller grovt snöre runt och lägga grankvistar eller annat grönt på. Tror det kan bli snyggt att lägga lite grön mossa över. Bara fantasin sätter stopp. Det är inte särskilt svårt att gjuta i betong. Lite trixigt att få bort luftbubblorna bara. Nej, det svåra är att inte röra innan det stelnat...

2 kommentarer:

 1. Hej! Så mycket fint du gjort i betong
  Själv har jag bara gjort en kruka såg M.Nilsson o C. Arvidsson i Gomorron på tv Dom hade gjutit en uggla de sa formen kunde köpas på nätet men jag kan inte hitta den Du vet inte var man hittar former
  Tacksam för svar
  MVH Eva Lundh

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack så mycket! Jag har inte köpt så mycket formar till betonggjutning. Än. ;-)

  Jag brukar använda gamla plastburkar, kakformar, isbitsformar, chokladaskar och annat jag kan hitta hemma. Panduro har lite formar. Formarna till mina änglar har jag köpt där.

  Hoppas du hittar din uggla. Har tyvärr inget bra tips på hur du skall hitta den.

  Lycka till!

  /Mia

  SvaraRadera