söndag 28 november 2010

Årets adventsljusstake

Voilá! Årets adventsljusstake. Brukar roa mig med att försöka komma på nya adventsljusstakar varje år. Förra årets variant ser ni här och den vi hade 2008 här.


I år blev det en adventsljusstake gjuten i betong. Förvånad? Någon? Provade först en annan variant, men den blev inte bra. Den här hjärtformade blev helt ok tycker jag. Gjuten i locket till en chokladask. Det lilla hjärtat är ett av många som jag gjorde i en isbitsform. Siffrorna hittade jag på Panduro och lingonriset i skogen.


Idag plockar vi fram barnens julfilmer och julböcker igen. Skall bli adventsmys i soffan. Nu får vi äntligen se "Pulkapappa" från "Sunes Jul" igen. Då ligger vi alla och rullar runt på golvet och skrattar så vi gråter. Ja, vi är väl lite lättroade kanske, men Peter Haber är lysande som den klantige pappa Rudolf. Vissa av oss kanske känner igen sig mer än andra. Men faktum är att det var faktiskt jag som förra veckan körde iväg med sladden till motorvärmaren fortfarande i. Ähum... 

Ha´en mysig 1:a advent!


7 kommentarer:

 1. Hej Mia
  Jättefin adventljusstake du gjutit.
  Är själv mycket 'svag' för betong, det är bara sååå snyggt.
  Ska försöka ta mig tid att gjuta mer, så tack för tipset!
  Ha en fin 1:a advent/ Stina

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!
  Vilken vacker adventstake du har gjort!
  Säger som Stina att jag måste ta mig tid att pröva gjuta.
  Ha en mysig första Advent!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk adventsljusstake du har gjort! Så kreativt. Och vilken härlig mysstund ni fixar med gamla julfilmer:) Där gav du mig en riktig fin idé!
  Hoppas du haft en fin första advent,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för era snälla kommentarer. Vi har haft en jättemysig 1:a advent. Hoppas ni haft det också!

  /Mia

  SvaraRadera
 5. hittade just din blogg och den alldeles underbara ljusstake du har gjort i betong! har själv ett antal böcker om att gjuta i betong men har inte hunnit göra nånting av det ännu, men då jag såg din stake fick jag sån lust att verkligen göra något i betong!
  susanne

  SvaraRadera