torsdag 4 november 2010

Avenbok

Vår halvnya avenbokshäck satte i år fart och började växa. Äntligen börjar vi få i alla fall en vägg i trädgården på baksidan. Åt andra hållet står den alldeles nyplanterade avenbokshäcken och den är inte mer än några pinnar nu. I vår skall jag pyssla om våra häckar, både avenboken och ligusterhäcken. Dom skall få mycket gödsel, jag skall rensa bort ogräset och vattna om det är en torr vår. Och jag skall minsann se till att klippa dom i tid. Häckarna har liksom fått komma lite i andra hand. Finns ju så mycket annat kul man vill göra i trädgården. Men nu skall det bli ändring på det. Säger jag nu i alla fall. Vem vet hur mycket nya skojigare planer för trädgården jag hinner tänka ut under kommande vinter...


Att det blev just avenbok på baksidan beror dels på att den går att hålla smal, vilket är ett plus när man inte har så stor trädgård, dels på en bild jag såg i en trädgårdstidning. En bild på en avenbokshäck med ett klippt valv i. Ett sådant grönt valv vill jag ha ut mot skogsdungen på baksidan. Om sisådär en hundra år är vi väl där. Den växer ju inte så fort och just där mot skogen fick plånboken välja och vi satte småplantor. Att avenboken behåller sina blad på vintern tyckte jag när vi planterade inte var något plus. Det såg så skräpigt ut, men nu tycker jag den är jättefin med sina kopparbruna löv. Man kan väl ändra sig...

2 kommentarer:

  1. Mia, var försiktig med gödslingen av ligusterhäcken. jag gav min för mycket gödsel och den tvärdog.
    Carina

    SvaraRadera
  2. Nähä? Skojar du?! Kan man ge för mycket gödsel? Det visste jag inte. Kanske lika bra att den får klara sig utan då... ;-)

    /Mia

    SvaraRadera