söndag 14 november 2010

Tazetter

Nu händer det inte så mycket ute i trädgården. Och jag tycker faktiskt det är skönt. Nu är jag inne och pysslar istället. Eller tar en promenad i skogen. Årets tazettlökar är nu satta. Satte dom i en glasvas med stenar i botten och mossa runt kanten. Lite ljung som följde med hem från senaste skogsutflykten får pryda det hela på utsidan.


Dom pekar åt alla håll när man köper lökarna, men rätar upp sig när dom börjar växa. Och växa brukar dom göra väldigt bra. Därför är det fiffigt att sätta dom i en hög vas eller kruka som ger lite stöd åt dom rangliga stjälkarna. Längtar efter att få känna doften som påminner mig om min mormor och morfar. Dom måste ha haft tazetter till jul när jag var liten.

Två veckor kvar till 1:a advent. Då skall växthuset pyntas och jag får äntligen köpa hem hyacinter och julstjärnor. Ha´en skön söndag!

3 kommentarer:

 1. Nu måste jag ut och jaga tazettlökar och hyacinter i Singapore! Vilken vacker plantering du har gjort!! Lite svårt bara att hitta grön mossa här. Å andra sidan har vi mossa som är svart, grön, orange, blå. Ljung har jag inte heller sett här men det kanske går bra med orchidéer eller hibiscus...

  SvaraRadera
 2. Tack! Går det att hitta tazetter och hyacinter i Singapore? Spännande att se hur din plantering blir. Skicka en bild!

  Kram/Mia

  SvaraRadera
 3. Tazetter, tack för att du påminde mig, jag tror att jag ska åka iväg och köpa några jag också.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera