onsdag 22 december 2010

Vit jul

Nu har vi riktig vargavinter. -22 grader imorse och massor av snö. Börjar kännas som att vi bor uppe i fjällen. Men jag tycker det är härligt. Mycket hellre snö & kallt än grått & slask. Även om jag kan känna lite oro över hur länge snön kommer att ligga kvar. Får nog inte se några vintergäck i februari...


Växthuset ligger insnöat och oanvänt. I år har jag inte hunnit med att pynta där. Inte mer än med en ljusslinga som lyser fint därinne på kvällen. Kanske det blir en glögg i växthuset i mellandagarna.


Fågeltornet blev en hit. Brukar vara många små fåglar där och äta även om dom inte vill vara med på bild. Och koltrasten är tillbaka. Han har boat in sig under tornet. Ser ut som han sitter där och myser när ljusslingan är tänd.Nu tar Trädgårdstoken lite julledigt. Är tillbaka efter nyår. Då har jag säkert kommit igång med planerandet inför nästa trädgårdssäsong. Tills dess njuter jag av snön och julhelgen.


Ha´en riktigt mysig jul och ett gott nytt år!


3 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. Inatt har det varit -22,6 grader men nu har det börjat stiga igen, "bara" -13.

  Ditt fågeltorn var en väldigt bra idé. Jag hänger ut massor av mat och talgbollar nu och jag har aldrig sett så många fåglar på besök. Men dom behöver rikligt med mat för att klara kyla. Det blir påfyllning idag igen.

  Nu är det dags för frukost. Jag vill önska också dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

  /Anita

  SvaraRadera
 2. Vargavinter är det verkligen, skönt att sitta inna med tänd brasa och titta ut. Njut nu av din jul.

  God jul och gott nytt år,
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. helt underbar ide med fågelmattorn! sådana ska ja göra i vår åt mig åxå! jag matar än¨å fåglarna nästan året runt =)
  en god fortsättning och ett gott nytt år!
  susanne

  SvaraRadera