lördag 22 januari 2011

Trädgårdsplanering

Sitter och bläddrar bland gamla tidningsurklipp och får inspiration till stordåd i trädgården. Ja ja, jag vet. Lovade visst att det inte skulle bli några nya projekt i trädgården i år. Vi skulle bara ta hand om det vi har. Vattna, binda upp, gulla med. Men nu. Nu känner jag väldigt starkt att så skall vi inte alls ha det. Nu skall vi helt plötsligt gräva nya rabatter igen, plantera träd och buskar, lägga plattor, snickra spaljéer och ösa på med singel.

Titta på bilden här ovanför så ser ni min drömträdgård. Häckar, vintergrönt, klot och formklippt. Lugna och enhetliga färger. Suck. Hur skall jag få till något liknande här hemma? Bilden är lånad från Allt om Trädgård och är från Christer Göranssons trädgård i Vitaby på Österlen. Så vackert!


Och se här. Också häckar, formklippt, vintergrönt, fina träd, betong och grus. Det enda jag vet om den här trädgården är att den tillhör några som heter Margareta och Folke. Vill ha...
  

Och titta på den här mattan av Myskmadra! Och tulpanerna i olika färger. Som karameller. Bilden är tagen i den här trädgården. Där finns ett Bed & Breakfast som man kan passa på att bo på om man är på resa söderut. Skall lägga det på minnet...

Nu dags för våfflor och sedan skall jag fortsätta fundera på hur jag skall kunna förvandla vår lite trista öppna trädgård till en vacker och lummig oas.

Ha´en trevlig lördag!

4 kommentarer:

 1. Jag tror att vår drömträdgård ser ganska lika ut! ;0) Är också helt inne på formklippta växter och tydliga rum... Åh, som jag längtar till våren!

  Kram/Anna

  SvaraRadera
 2. det är underligt de där med 'nya projekt'; hur man ändå alla vintrar/vårar planerar nya fast man vet att i slutet av sommaren säger man igen att nästa år ska de inga bli någo nya projekt!
  men det är väl det som kallas trädgårdstokig =)
  ha en bra planerings dag!
  susanne

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig. Under sensommaren har jag bestämt mig för att ta det lite lugnt. Sedan kommer januari och trädgårdstidningarna. Och då börjar hjärnan gå på högvarv igen. Liite kan man väl göra om i varje fall ...

  SvaraRadera
 4. Just den här tiden kan man utföra stordåd i fantasin, eller hur ? Vad jag gillade myskmadramattan på den sista bilden, fint !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera