fredag 28 januari 2011

Vill ha...

Tänkte visa några nya favoriter som jag tänkt plantera i vår trädgård i år. Först ut är den vackra stjärnflockan, Astrantia major. Bilden är lånad från Slottsträdgårdsmästarens blogg. Stjärnflockan skall få växa i nya perennrabatten på baksidan av huset. Tror den kan bli snygg bredvid den rödbladiga alunroten. Fler vackra foton på Stjärnflocka ser ni här.


Perovskia. Har ni sett något så snyggt?! Den här heter "Blue Spire". Blev alldeles lycklig när jag snubblade över den. Den skall få växa framför huset. Vid väggen där det är soligt och torrt. I den blivande Medelhavsrabatten.

Tänkte att vi bara skall ha vita, blå och limefärgade växter på framsidan. Lavendel, stäppsalvia, kantnepeta, jättedaggkåpa, buxbom m.m. Vitblommande doftschersmin, buskros "Madame Plantier", blåregn "Clara Mack" och skogsklematis "Summersnow" växer redan där. Har stora planer för den sidan av huset. Där leker inte barnen så där kan jag göra lite som jag vill. Tänkte vi skulle sätta upp en spaljé av armeringsmatta åt ett håll och gräva bort gräsmattan och lägga grus istället. Undrar hur många Uscados min man vill ha för att hjälpa till med det...


En Carmencitarönn vill jag också ha. En flerstammig. Gärna med en matta av myskmadra under. Yrade om rönnen redan förra året, men lyckades inte hitta någon. Den här vackra bilden har jag lånat från bloggen Almbacken. Carmencitarönnen skall få växa på baksidan. Jag vet inte riktigt var än. Jag råkade visst plantera ett äppelträd där rönnen skulle stå. Men det löser sig säkert...

3 kommentarer:

 1. Perovskian är underbar! Den har jag också planerat för kommande sommar. Astrantia har jag redan och det är verkligen en härlig blomma. Underbar att titta på riktigt nära.

  SvaraRadera
 2. astrantian är inte bara vacker i trädgården utan enormt fin som snittblomma!
  carmenzitarönnen var en ny bekantskap för mig, ser väldigt vacker ut!
  susanne

  SvaraRadera
 3. Snubblade på en Blue spire planta i går blev lycklig, Hoppas den klarar vintern här i skåne

  SvaraRadera