tisdag 15 mars 2011

Citrusträd på äventyr

Så här såg det ut hemma hos oss igår morse. Tre välinpackade citrusträd. I väntan på transport in till Medelhavsmuseet. Träden skall ingå i en tillfällig utställning vi håller på och bygger nu.


Träden packades in i en lastbil på bästa sätt och sedan blev det mjukkörning in till stan. Vet ni hur många gropar i vägen det finns mellan Täby och Stockholm? Höll andan vid varenda en och höll tummarna för att apelsinträdet inte skulle tappa alla sina knoppar. Första gången jag åkte lastbil till jobbet...


Så här fint blev det när dom packats upp och kommit på plats. Och nästan alla knopparna satt kvar. Utställningen handlar om det gamla Gaza under nästan femtusen år och innehåller både arkeologiska föremål och fotografier från Gaza. En både vacker och intressant utställning som ni kan läsa mer om här.


Imorse när jag kom till jobbet hade de första blommorna slagit ut. Så nu fortsätter byggandet av utställningen i en doft av apelsinblom. Kan det bli bättre? Utställningen öppnar på lördag. Välkomna!

1 kommentar:

  1. hej mia!
    det blev jättefint med de där citrusträden som just slår ut i blom!
    kram
    susanne

    SvaraRadera