lördag 19 mars 2011

Vår i rabatterna

Äntligen är dom här! Snödropparna. Två små tuvor framför boden. Jag skulle gärna vilja ha lite fler sorter. Kanske nästa år. Men nu njuter jag av dom här som kommer från mina svärföräldrars gamla trädgård.


Vintergäck i mängd framför huset. Det finns dom som inte tycker om vintergäck. Som tycker att dom är ett ogräs som sprider sig. Jag blir bara glad av alla små solar som dyker upp. Lite överallt. Egentligen gillar jag ju inte gula blommor, men på våren skall det helst se ut som en påse smågodis i rabatterna. Gult, blått, orange, rött m.m. Alla färger går bra. Man behöver färg efter allt det vita, grå och bruna.


Krokus. Ingen aning om vad den heter. Den fanns här redan när vi flyttade in. Visst är den vacker?!


Tulpanerna har kommit en bra bit på väg framför huset. I år hann jag före rådjuren (peppar peppar) och har nu satt upp pinnar med illaluktande "Rå-Odör" vid alla tulpaner. Hoppas det hjälper...

4 kommentarer:

 1. Fina bilder, visst blir man glad av dessa första blommorna för året. Det är liksom något alldeles extra med dessa.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 2. Åh...vad härligt det ser ut med vårblommor, det är verkligen olika växtförhållanden i vårt avlånga land! Tur det finns bloggar, så man kan få njuta av era vårblommor tills det är dags för oss uppe i norr^^ Fast jag njuter också av vårvintern häruppe, imorgon blir det slalombacken! Det gäller att utnyttja och gläjas åt det vi har, annars skulle jag bli tokig av våra långa vintrar :)
  Ha en fortsatt fin helg/Stina

  SvaraRadera
 3. oj vad långt ni har kommit med våren! vi har en god bit kvar till det där ännu vi! =)
  jag tycker åxå massor om vintergäcken, den är så underbar!
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 4. Ja, det är härligt här nu. Men vi har fortfarande mycket snö kvar. Det är bara fläckvis den har smält undan. Idag säger dom att det skall bli 11 plusgrader så vi hoppas att mycket förvinner...

  /Mia

  SvaraRadera