måndag 16 maj 2011

Växthuset just nu

Tänkte visa några bilder från växthuset. Som det ser ut där inne just idag. Min Nerium Oleander har precis börjat blomma. Så söta rosa blommor, men trädet är c:a 170 cm högt nu så det är knappt jag ser dom där uppe.
  

Här har jag varit lite fiffig tycker jag. Ni vet dom där trädgårdssnörena som man behöver till nästan allt och som aldrig går att hitta när man skall ha dom. Kolla här! Har hängt upp dom på en bambuspaljé i växthuset. Behöver aldrig leta mer. Där hänger också lite redskap......och Babso! Den här lilla kaninen köpte jag till vår kolonilott på Söderbrunn. Tyckte den passade bra på dörren till vårt hus där. Här hemma har den hängt på dörren till boden, men nu efter tio år ute i ur & skur har han fått komma in i värmen. Babso? Ingen aning om var det namnet kommer ifrån, men vår äldste son som då var två år döpte honom direkt. -Han skall heta Babso! Och så var det inte mer med det.Änglatrumpeten som jag fick förra året och som var lite klen har i år spottat upp sig rejält. Växter så det knakar och den har ett"Y"! Ett måste för att få blommor har jag förstått. Kanske vi får se den blomma i år. Bakom den tittar spindelliljan upp i sin korg.


Jätteverbena provade jag att så för första gången i år. Sådde den inne som jag gör med alla mina fröer och det funkade bra. Fyra plantor väntar på att få komma ut i trädgården. Var vet jag inte riktigt än...Första tomatblommorna!


Miniaubergine "Calliope" och prydnadspumpa sådd från fröer inköpta i Singapore i vintras. Samt en djungel av tomatplantor i för små krukor. Willab Garden, var är mina hinkar!?

Nu skall jag ut och klippa lite på spireorna som står i krukor borta vid komposten. Hoppas på att kunna få till några snygga klot samt en uppstammad variant. Därefter hoppas jag på att kunna plantera om tomaterna...

Ha´en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Fiffigt med garnnystanen!
  Jättefin den rosa blomman.
  Ha det gott!
  Mia

  SvaraRadera
 2. Så mycket trevligheter du har i huset. Nerium är en härlig växt... Så söt din lilla ur-och-skur kanin var då - har inte blivit speciellt väderbiten heller.

  Din medelhavsrabatt tror jag blir toppen. Min erfarenhet av Blue Spire är nog snarare åt 1 m.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Imponerande! Ser verkligen grön och frodigt ut och så fiffigt med snörena. /Anette

  SvaraRadera
 4. Vad fint nerumen blommar du har verkligen gröna fingrar.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera