söndag 19 juni 2011

I trädgården nu

Idag blir det några bilder från trädgården som den ser ut just nu. Stäppsalvian "Ostfriesland" pryder framsidan av altanen. Härlig blå färg tycker jag.


Bredvid stäppsalvian står Madame Plantier och blommar för fullt. Madame blir lite större för varje år. Hoppas på att hon någon gång skall fylla ut hela sin lilla bur.


Band upp en pion som hängde framstupa över rabatten och där under hittade jag min strandiris. Hade faktiskt glömt bort den. En liten blomma har den fått trots mörkret den levt i.


Symaskinsbordet har fått flytta ned från altanen och in under rönnsumaken. Passar bra där tycker jag. Planen är att vi skall lägga en rundel med grus under trädet för att slippa rotskotten åtminstone på ett ställe på framsidan...


Sötpotatis "Batat" är en ny bekantskap för mig. Tack "Trädgårdsfredag" för tipset. Tycker till och med att den knalliga petunian är rätt fin tillsammans med Bataten...

Igår klippte och gödslade jag gräsmattorna och klippte och gödslade ligusterhäcken. Idag regnar det och skall jag bara sitta inne och nöjd se på hur allt växer och blir grönt i trädgården. :-)

Ha´en skön söndag!


2 kommentarer:

 1. Vilken vacker pion du har överst på bloggen. När man ser den vill man absolut läsa mer. Det är alltid kul när man hittar en ny blogg.
  Den mysiga grodan ser ut att vara, om inte enäggstvilling, så åtminstone släkt med en av mina.

  SvaraRadera
 2. Så fint det blommar hos dig. Snyggt med bordet under sumaken.

  Batater är underbara tycker jag - passar så bra med knalliga färger!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera