lördag 4 juni 2011

Knalligt rosa...

...är inte min melodi. Och ändå lyckas jag varje år få till just den färgen i min trädgård. Här ovan en rododendron som växte här när vi flyttade in. Jag har inte hjärta att ta bort den men irriterar mig lite på den varje år. Kanske dags att ta fram spaden ändå. Finns ju så många vackra roddisar i milda färger. Som dessutom skulle passa mycket bättre till vårt faluröda hus.


Har ni sett så jättefin mild rosa färg på petunian till vänster. "Double cascade orchid mist" heter den. Precis så såg den ut på fröpåsen och precis så vill jag ha den. Men till höger. Ingen mild rosa färg alls! Från samma fröpåse. Man blir lite trött...


Och förra året lyckades jag få till en "Blomman för dagen" som lyste över halva Täby. Jag får ont i ögonen av att titta på bilden. Den skulle inte alls bli så skarp i färgen. Men när jag väl sått den och pysslat om den i veckor så kändes det inte bra att slänga den. Den fick klättra i det gamla trädet tillsammans med honungsrosen. Och jag störde mig på den varje dag. Nej, jag måste bli lite tuffare. Är det växterna eller jag som bestämmer här? Nu skall jag gå raka vägen ut i växthuset och slänga dom knalliga petuniorna. Eller? Det kanske är synd...


3 kommentarer:

 1. Släng de hit vettja ;)

  SvaraRadera
 2. Ge upp! De där kommer alltid att hända;-) Hur många gånger har jag inte sagt att orange och gult inte är välkommet hos mig, men det ploppar upp både här och där, så jag har faktiskt gett upp;-) /Anette

  Ps. sen var de ju jättafina dina knalliga blommor tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag borde väl ge upp... Omöjligt att få hela trädgården att se ut som man vill. Man får vara nöjd om ett hörn är färgkoordinerat och snyggt. Eller en kruka. Halla: Finns två skrikiga petunior här till dig! :-)

  /Mia

  SvaraRadera