söndag 12 juni 2011

Pion utan namn

Oj, vad det blommar i år! Och allt är så stort! Är det en reaktion på den långa och kalla vintern? Pionen är översållad med blommor. Härligt för då kan man plocka och ta in.


Pionen fanns här när vi flyttade in och jag har ingen aning om vad det är för sort. Någon som känner igen den?


 
Som ett rosa fluffigt moln.

Nu bor jag mer eller mindre ute i trädgården och dagarna bara rusar förbi. Snart dags för semester. Bloggandet kommer säkert att gå lite på halvfart ett tag, men jag kikar in hos er alla lite då och då även om jag inte alltid hinner lämna en kommentar...

Ha´ en skön vecka!

6 kommentarer:

 1. Det var en underbar pion du ärvt av tidigare trädgårdsägare...jag är usel på pionsorter, hm, så jag har inget namnförslag.

  Ha en bra vecka!
  Kram Anna vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för din kommentar!
  Du får komma och plantera lite växter hos oss;)
  för du verkar ha gröna fingrar.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Pion är min favoritblomma och det är som julafton nu när en ny sort slagit ut varje gång man kommer till landet. Ska kolla om jag kan hitta namnet på den där fina. De gamla doftpionerna räcker mig upp till halsen i år så det är verkligen ett pionår!
  /Ann

  SvaraRadera
 4. Petticoat flounce kanske..
  /Ann

  SvaraRadera
 5. Snyggt!! Se här, 4 sidor, där minst ett par stycken kan passa in på din....
  Själv har jag bara bondpion tror jag...
  http://www.pionexperten.se/index.php?cPath=21_28_31

  SvaraRadera
 6. Har kollat bilderna på "Pionexperten" nu och den som är mest lik är "Madame Calot". Kanske det är en sådan jag har?

  /Mia

  SvaraRadera