fredag 8 juli 2011

En vecka senare...

Oj, vad det har växt i trädgården! En vecka var vi borta och det har hänt massor på den tiden. Sallaten är superfin och inte en snigel så långt ögat når. Peppar peppar...


I växthuset har vi physalis. Inte ätmogen än. Det tar några veckor till. Och det bästa med physalis? Det är bara jag i familjen som tycker dom är goda så jag får ha alla för mig själv. :-)


Härlig syn när man tittar in i växthuset. Röda mogna tomater. Först ut är Tomatoberry, den jordgubbsformade söta tomaten. Äntligen kan vi äta av det vi odlat. Igår var det premiär för rödbetorna. Äter dom kokta med bara smör och salt. Supergott. Premiär var det också för squashen. Den fick åka med på grillen.


Hittade den här i växthuset i morse. Vår första melon! Nätmelon. Skall bli spännande att se hur den smakar. Och om vi får fler.

Verkar ha hänt en del på Blogger också medan vi var borta. Ser inte ut som det brukar. Får se hur det här går...

2 kommentarer:

 1. Så vackert det växer! ja, upphöjda odlingsbäddar typ pallkragar är nog det bästa snigelstoppet trots allt. Själv har jag inte heller några problem med hungriga odjur - peppar,peppar.

  Nätmelonen ser verkligen god ut där den hänger och grattis att det bara är du som gillar physalis hos er - här i huset slåss vi om bären...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Så härliga saker du odlar i ditt växthus! Ser jättegott ut!
  /Annica

  SvaraRadera