tisdag 12 juli 2011

Medelhavsrabatten i juli

Medelhavsrabatten framför huset har faktiskt blivit riktigt bra. Kommer ni ihåg hur det såg ut i maj? Om inte kolla här. Det har vuxit. I mitten en enorm timjankudde. Ser lite trist ut nu, men var jättevacker när den blommade tidigare i sommar.

Isophäcken växer bättre än jag trodde den skulle göra. Kan verkligen rekommenderas. På bara två månader har jag fått en låg inramning runt rabatten. Lika snyggt som buxbom och mycket snabbare. Frågan är bara om den kanske växer lite för bra. Buxbom räcker det att klippa 1-2 ggr / år. Vi får se hur ofta den här behöver klippas. Återkommer om det.

Och perovskian blommar. Jättesöt med sina ljuslila spiror. Nästa år blir den förhoppningsvis lite tätare också. Om den överlever vintern. Blåregnet som skymtar bakom har också satt fart. Inga blommor än. Vi får vänta några år på det. Den växer på höjden i alla fall. Har passerat armeringsnätet med råge och försvunnit in under takkanten. Måste försöka pilla ut den och leda den åt sidan istället.

Mer Medelhav och exotiska växter har vi på altanen, men det får ni se en annan dag. Nu måste jag ut i växthuset och se hur det går för melonen. :-)

Ha´en skön tisdag!


3 kommentarer:

 1. Härliga medelhavsväxter. Roligt att du har isop som häck. Förr var det ganska vanligt men har liksom fallit i glömska tycker jag.

  jag brukar vara tupp med mina överblommande timjanmattor - klippklipp av med gamla blomställningar...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Nej! Inte tupp, tuff såklart...haha.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Ja, jag funderade på vad du menade med "tupp". Tänkte att det var ett nytt inneord jag inte snappat upp ännu. ;-)

  Tack för tipset! Skall genast gå ut och frisera min timjan.

  /Mia

  SvaraRadera