torsdag 14 juli 2011

Nyanser av blått

Idag blir det olika nyanser av blått. Kanske någon tycker mitt val av färg i trädgården är en smula enahanda. Men jag vill gärna att trädgården skall kännas lugn och harmonisk. Färgskalan jag fastnat för är vitt-blått-lime med enstaka färgklickar. Framför växthuset blommar nu isop, lavendel och oregano. Och bakom växthusknuten kikar en lupin fram. Den har rymt från grannen. Och den är så välkommen.


Kantnepeta och heliotrop matchar varandra fint.


Precis som dessa petunior.


Jätteverbena utnämner jag härmed till "Årets Rookie" i vår trädgård. Den kommer jag att ha varenda år framöver. Så vacker där den svävar över rabatten. Och snygg tillsammans med vår klematis.


Den stora isopbusken blommar nu till humlornas stora förtjusning. Hela busken brukar liksom brumma så här års. Härligt!

Så det var några blå växter i vår trädgård. Imorgon blir det olika nyanser av vitt. ;-)

Ha´det gott!2 kommentarer:

  1. Det ser så fint ut, en lugn och behaglig rabatt... själv har jag såå svårt att hålla mig till en färgskala (på gott och ont) det ska bli spännande att se din vita rabatt :) Hälsar Lotta

    SvaraRadera
  2. Jätteverbenan har jag missat i år men nästa år ska den få dansa i mina rabatter igen:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera