söndag 31 juli 2011

Sten i trädgården

Har lekt med sten i trädgården de senaste dagarna. Äppelträdet vi planterade för ett år sedan har nu fått en prydlig stenkant runt sig.


 
Innanför stenkanten satte jag rödbladig revsuga, "Braunherz". Fick syn på den på Åland och kunde inte stå emot. Tanken är att den skall sprida sig och fylla ut hela ytan innanför stenkanten. Mellan plantorna tänker jag peta ned lite tulpanlökar. Någon låg sort. Färgen har jag inte funderat klart på än. Ljust rosa, ljust blå eller vit. Vi får se vad det blir...


 
Härligt blanka blad. Skall blomma med blåvioletta blommor i början av sommaren. Ser fram emot att få se det.Vinterkörsbäret fick också en stenkant runt sig men ingen underplantering. Det blev markduk och sten istället. Mycket på grund av vårt älskade problembarn Rönnsumaken. Kanske vi slipper rotskott på en liten bit av framsidan i alla fall...Vad gör man sin sista semesterdag då? Jag tror jag tänker sätta mig i däckstolen på altanen, lukta på blommorna, titta på fjärilarna och känna mig tjing-tjongandes nöjd med sommaren.

Ha´en skön söndag!

6 kommentarer:

 1. Oj, så fint du gjort i värmen! Ska också leka med sten när det blir lite "bättre" temperatur utomhus, idag har det bara varit slapparläge.
  /Annica

  SvaraRadera
 2. Snyggt, revsugan var hur fin som helst.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 3. En annan har en ring med sten runt ett äppelträd nu! ;)

  SvaraRadera
 4. Härligt! Jag kommer bort och kikar någon dag. :-)

  SvaraRadera
 5. Och så har jag använt grabbarna (Daniel och Runar) i att plocka bort stora Häggen som stod vid stora "älv" stenen på framsidan.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg du har. Här finns mycket fint att kika på!

  Tycker du gjort ett bra val med revsugan. Jag hade den i förra trädgården och där växte den nästan för bra. Lite ogräsvarning ;) Men jag gillar den skarpt ändå. Som sagt, ett bra val (om du frågar mig...)

  SvaraRadera